Over mij

Mijn naam is Peter ter Heegde (Pedro). Naast trotse vader ben ik werkzaam als zelfstandig (faal)angst trainer, rij-instructeur en coach. Voormalig eigenaar van een reisbureau met meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van reizen, begeleiden van mensen en het geven van duiklessen. Zo op het eerste gezicht veel verschillende petten dus.

Onder deze petten huist echter een daadkrachtig en liefdevol persoon waarop je kunt bouwen, die je mag vertrouwen en waar je met een gerust hart mee in zee of de weg op kunt gaan.

Mijn praktijkervaring als reisleider / gids en duikinstructeur leerde mij de ruimte te creëren waarbinnen mijn gasten en studenten zich veilig kunnen bewegen in een voor hen nieuwe omgeving. Van deze in de praktijk opgedane vaardigheden maak ik nu dankbaar gebruik om jou te begeleiden. Op gepaste afstand en met respect voor jouw (on)mogelijkheden. Maar altijd dicht genoeg bij om je veilig te voelen of indien nodig de regie (even) over te nemen. Humor, relativering en anekdotes uit een avontuurlijk leven zijn tools waar ik graag op respectvolle wijze gebruik van maak.

Ruim vijftien jaar zelfstandig ondernemerschap leerde mij dat vrijheid niet altijd blijheid is maar ook leunt op zelfdiscipline, het (h)erkennen van je eigen en mindere waarde en daar verantwoording voor nemen. Voor jou betekend dit tijdig reageren en zo nodig hulp vragen en aanvaarden voordat er een (echte) noodsituatie ontstaat. Iedereen die wel eens gedoken heeft of in de auto gezeten heeft weet dat dit een eerste les voor levensbehoud is.

Deze simpele les mocht ik meermaals in mijn zakelijk en privé leven doormaken en heeft absoluut bijgedragen aan mijn vorming als mens. Ik vergelijk het wel eens met het Anti Blokkeer Systeem in de auto. Dit zorgt er namelijk voor dat je onder alle omstandigheden kunt blijven sturen. Ben je eenmaal veilig tot stilstand gekomen en niet direct weer doorgereden kan je eens rustig in de achteruitkijkspiegel kijken en je afvragen wat hier nou aan vooraf ging. Het draait dus allemaal om stilstaan, vragen stellen, bewustwording en (zo nodig) herstel van balans om vervolgens anders te kunnen reageren.

Tegelijkertijd is ieder mens uniek en zal ik middels persoonlijk contact altijd eerst proberen jou hulpvraag duidelijk te krijgen. Mijn rol als hulpverlener kan dan ook zowel die van uitvoerder, organisator of facilitator zijn. Al moet gezegd worden, dat juist situaties waarbij het water reeds aan de lippen staat, het beste in mij naar boven brengt en ik niet bang ben om met jou in het diepe te springen. Zit jij privé of anderzijds in een situatie waarin je vast dreigt te lopen, ken je iemand in je naaste omgeving en wil je meer weten wat ik voor jou, hem of haar kan betekenen?

Of ben je simpelweg op zoek naar een betrouwbare rij-instructeur. Neem gerust contact met mij op.

Je kunt met een gerust hart
met mij in zee gaan