Meer over Repairing Balance

Vandaag de dag is Repairing Balance® een bewezen en beschermde methode die in Nederland veelvuldig wordt toegepast door gecertificeerde licentiehouders, zowel voor particulieren als in de zakelijke markt. Een baanbrekende methode die de belangstelling van vele psychologen en psychiaters, directeuren en leidinggevenden, trekt.

Anno 2020 hebben we in Nederland een landelijk netwerk van licentiehouders die al honderden mensen hebben begeleid om weer in hun eigen kracht  te gaan staan. Berry Rijkers is de grondlegger van de methode Repairing Balance®.

Vanuit zijn achtergrond als maatschappelijk werker kwam hij veel mensen tegen met uiteenlopende problematiek en klachten. Zij waren allen vastgelopen, reguliere hulp bleek niet afdoende, symptomen werden bestreden met medicijnen of men had te horen gekregen dat men met de klachten moest leren leven. Zijn methode was echter nooit ontwikkeld als hij niet zelf had ondervonden wat het betekent om vast te lopen in je leven en hij zijn eigen ervaringen niet had opgedaan. Op de vraag hoe problemen tot stand komen,  had tot dan toe niemand antwoord. Dat was de start van een 3-jarige zoektocht, of beter gezegd, een ontdekkingstocht naar hoe bepaalde gevoelens verstoord werden, waardoor onbalans ontstond. Door het aanpakken van deze gevoelens verdwenen angsten en functioneerde hij binnen afzienbare tijd weer.

Berry heeft een methode ontwikkeld, ondersteund door Elly Clabbers (psycho-sociaal therapeut), waarmee hij ook anderen kon leren hoe ze de weg naar balans terug konden vinden, ook mensen die uitbehandeld waren verklaard. Zo ontstond de methode Repairing Balance®.