Marc & Gust (België)

Ronald, bij deze enige feedback van onze reis doorheen een deel van de Filipijnen. We hadden niet het weer getroffen – een lagedrukgebied hield hardnekkig de zon weg, en zorgde aanhoudend voor regen. Dit hadden jullie dan ook niet in de hand :)! De zachte temperatuur (25°) en het warme zeewater (28°) maakte voor ons als Belgen natuurlijk veel goed, en enkel voor het goede weer waren we niet gekomen …

Het moet ons van het hart dat de organisatie echt vlekkeloos verliep. Ook toen we door overmacht een nacht extra op Negros moesten blijven bleef het vervolgtraject met een dag verschil mooi aansluiten. Het was volgens onze wensen – we wilden zelfstandigheid, maar met zekerheid van organisatie en transfers. De Filipijnen zijn zeker aan te bevelen qua reisbestemming in het algemeen, AquAmazing Philippines als organisatie ter plaatse in het bijzonder!

Het is goed dat je zelfstandig kan reizen, maar toch geruststellend dat je een organisatie achter de hand hebt als backup ! Echt voor elk wat wils; relatief veilig reizen, budgetvriendelijk in een wondermooie natuur met supervriendelijke mensen in een totaal andere cultuur … We konden goed ons programma ontwikkelen (van hiking, MTB, tjillen op markten en in dorpen en steden tot snorkelen) waardoor we een unieke reisimpressie ontwikkelden.

Als er een verblijf moet vermeld worden is het wel Mike’s Dauin Center – geweldige locatie (ook met openbaar vervoer centraal gelegen), zeer nette accommodatie, fijne gastheer, verzorgde maaltijden! Aan te bevelen! Als er een persoon moet vernoemd worden: June – de man die ons rondgidste in Cebu en op Bohol. Enthousiast en stipt zonder capsones! En verder de persoonlijke aanpak:

Ronald die zorgde dat we extra bagage met hulpgoederen zonder overwichtkost konden meenemen, Willem die vooraf opbelde om het programma van onze ‘Citytrip’ doorheen Manilla even af te stemmen, Pedro die toch wel regelmatig ‘checkte’ of alles volgens plan liep, en vooral het idee dat er iemand ter plaatse bereikbaar was ‘voor het geval dat …’ gaf ons een gerust reisgevoel – belangrijk! 
Nogmaals dank en veel succes!