Is het nou vakantie naar de Filippijnen of Filipijnen?

Er zal wel nooit een einde komen aan de discussie of je Filippijnen/Filipijnen nou met 1 p of 2 p’s schrijft. Wij van AquAmazing Philippines houden net als in het Engels vast aan de schrijfwijze met dubbel p en niet zonder reden.

Historisch gezien ontleed de Filipijnen/Filippijnen zijn naam enerzijds aan het feit dat de eilandengroep ontdekt is (alsof ze daarvoor niet bestonden !!) onder het bewind van de toenmalige koning van Spanje. Koning Filip de tweede (Philip) dus. Anderzijds waren de ontdekkers zo verbaasd over het feit dat ze in de tropen pijnbomen vonden dat men al snel op de naam (Philip)(Pines) kwam. Deze twee woorden aan elkaar geplakt leveren dus Philippines op ! Door redenerend op deze logika levert de Nederlandse taal dus (Filip)(Pijnen) op. Of u nou Filipijnen of Filippijnen schrijft voor een onvergetelijke vakantie naar de Filipijnen/Filippijnen bent u bij ons (AquAmazing Philippines) altijd aan het juiste adres.

Overigens was het u aan onze naam (AquAmazing) wellicht al opgevallen dat wij er sowieso een hele eigen spellingvorm op na houden. Voor uw informatie dit is geen eigenwijsheid (alhoewel?) maar heeft ook te maken met onze ontstaans geschiedenis. Meer hierover zullen wij u vertellen tijdens een bezoek aan de Filipijnen (eh) Filippijnen.