April, 2019 – Ivo, Lilian, Dylan & Stacey

Via whatsapp vanaf Donsol (Filipijnen) :
We zitten nu te ontbijten en gaan zo weer op jacht naar de walvishaaien. Wat een prachtige plek hier ! Missie nu al geslaagd, zowel de walvishaaien als de manta’s prachtig op de Go Pro vast kunnen leggen

Via whatsapp vanuit Cebu:
Uiteindelijk prima op tijd geland. Transfer naar het hotel ook supersnel en hotel is uitstekend. Manta’s en walvishaaien heel erg goed gelukt. Morgen op zoek naar de voshaai. Hieronder een korte impressie van onze ervaringen. Wat een prachtig land!

En vanaf Malapascua:
Overigens ook de laatste van de “Big Three” gespot vanochtend (4 stuks). Hiermee is de vakantie dus nu al volledig geslaagd wat mij en Dylan betreft. Als bonus zelfs nog zwaardvissen én een walvishaai gezien. Met name over de walvishaai was men hier enorm opgewonden.

En de laatste stop op Moalboal: 
Pedro, Ook de laatste week is uitstekend bevallen. Zowel het canyoneeren als de Fatbiketour waren een succes. Leuke gidsen ook vooral (Mario met zoon én kleinzoon). Meiden van het resort waren wat afstandelijker behalve een dame die er met name ‘s avonds was, die was ook erg aardig.

Hiernaast nog een dagje helemaal niets gedaan (beetje hangen op het strand waar je overigens ook prachtig kon snorkelen ). Met Qua Vadis nog een dagje gedoken (Pescador Island via Oost én Westkant en uiteraard met de Sardines. Gisterenavond met Dylan nog een nachtduik gemaakt zodat we ook de mandarijnvisjes konden afvinken.

Nogmaals dank voor alle goede tips en zorgen, Wij proberen ons nu door het drukke verkeer heen te worstelen en vliegen zo naar Manilla. Helaas zit het er alweer bijna op.

Het is veel te snel gegaan maar dat is een goed teken.

Groeten, Ivo, Lilian, Dylan en Stacey

PS: Stacey is met haar OW en slechts 10 duiken ook met ons mee geweest naar de Threshersharks op de 2e duik! Ook zij vond ze “A(qua)mAzing”.